200 llibres recomanats per encertar per Sant Jordi 2021

200 llibres recomanats per encertar per Sant Jordi 2021

La pandemia fara que sigui, sens dubte, la diada diferent, pero els llibres no falten mai a la cita. Vet aca la seleccio de propostes dividides per categories

Aquest nou Sant Jordi 2021 encara nunca sera com ens agrada memorizar la diada, amb gent en carrers plens davant centenars sobre parades sobre llibres i roses. Pero sera. Encara que sigui en espais perimetrats o en estands davant sobre cada llibreria, amb les preceptives mesures sobre seguretat a causa de la pandemia, els llibres segueixen alla. Ho han demostrat dia a dia durant els ultims tretze mesos i els lectors han comencat a veure que potser nunca fa carencia aguardar el 23 d’abril per comprar-los. Aquesta guia sobre 200 novetats ofereix llibres recomanats per regalar i autoregalar-se, sigui o nunca Sant Jordi.

Literatura catalana, per Anna Abella

Literatura catalanaEls angles morts

Borja Bagunya. Periscopi. 19,90 €

Despres dels celebrats relats de ‘Plantes d’interior’ i ‘Defensa propia’, Bagunya destil·la genialitat en la seva primera novel·la, a mes d’una prosa sulfurica contra el organizacion academic universitari. Els protagonistes un professor sobre Literatura que es la pura imatge del perdedor, i la seva parella, una intel·ligent i honesta ginecologa.

Napalm al cor

Pol Guasch. Emblema. 18,90 €

Amb nomes 24 anys i un parell sobre poemaris publicats, Guasch es convertia en l’autor mes jove a guanyar el Llibres emblema, premi sagac en el llancament de talents. ‘Napalm al cor’ es la distopia asfixiant i alhora poetica en la repressio del obtener en la franja militaritzada on dos nois pateixen la intolerancia envers el seu desig i la seva llengua, la precarietat i el desarrelament.

Tandem

Maria Barbal. Destino. 18,90 €Flamant Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2021, l’autora sobre ‘Pedra sobre tartera’ ja comencava l’any amb bon peu, guanyant un altre guardo, el Pla, gracies a aquesta novel·la, en que reflexiona acerca de l’amor i la felicitat en la maduresa a traves d’un viudo i d’una dona acabats de eximir que coincideixen en una classe de ioga.

Consumits pel foc / Consumidos por el fuego

Jaume Cabre. Proa / Destino. 19 €

La decada despres sobre l’exit sobre ‘Jo confesso’ l’autor de ‘Les veus del Pamano’ torna amb aquesta novel·la curta, una mena sobre fabula no buscada en que un professor sobre literatura, de nom Ismael, comparteix protagonisme amb un petit senglar. Falenes atretes per la llum, el retrobament amb la veina de la infancia, una intriga negra i dosis sobre drama i d’humor, en un relat que no deixa de sorprendre.

Consulteu la seleccio completa de llibres de literatura catalana.

Literatura castellana, per Elena Hevia

Literatura castellana‘Tomas Nevinson’

Javier Marias. Alfaguara. 22,90 €

Aquest genial autor amb voluntat de ser-ho tanca amb aquesta novel·la un diptic que funciona tambe com el reves de la trama de ‘Berta Isla’, la seva novel·la precedente. Si aquella se centrava en l’heroina del titol, ara li toca el torn al seu marit, que, havent tornat d’aquella aventura, s’enfronta al dilema moral de En Caso De Que es licit matar en la circumstancia concreta.

‘Los ojos cerrados’

Edurne Portela. Galaxia Gutenberg. https://datingranking.net/es/bondagecom-review/ 17 €

Si hi ha la preocupacio que recorre els llibres d’Edurne Portela es la de l’analisi de la violencia que ella ha concretat en les accions d’ETA o en la cual perdura enquistada en la parella. Ara li toca a la novel·la que recull el trauma de la Guerra Civil reflectit en un avi que viu en un poble perdut i una dona jove que torna alla.

?Quan es el dia sobre Sant Jordi 2021? Data i com se celebrara

‘Al final continuamente ganan las monstruos’

Juarma. Blackie B ks. 21 €

El segell Blackie B ks ens revel·la aquest autor andalus que ha ordit a la seva primera novel·la un impactant relat d’autodestruccio generacional no gaire allunyat del que cosa va suposar ‘Trainspotting’ al seu moment. Fill i net sobre temporers, Juan Manuel Lopez, es a dir, Juarma, sembla que deixara empremta. I a sobre en lo alto amb doblet de la seva faceta fanzinera a ‘Abrazame Incluso que la vida deje sobre dar puto asco’ (Autsaider Comics, 12 €) reuneix la antologia sobre vinyetes satiriques plenes d’ironia i humor.

‘Independencia’

Javier Cercas Tusquets. 21,90 €

Cercas ha enviat el seu heroi a l’any 2025 quan, segons la seva ficcio, el proces i la pandemia ja son cosa de el passat. La trama de fort calat politic, aquesta vegada situada a Barcelona, amb la nova alcaldessa (res a veure amb Colau) com a victima, li serveix a l’autor per consolidar el seu projecte policiac.

Consulteu la seleccio total de llibres sobre literatura castellana.

Literatura estrangera, per E. E.

Literatura estrangera,‘Hamnet’

Maggie O’Farrell. L’Altra Editorial / Asteroide. 23,95 €

La irlandesa Maggie O’Farrell seri­a val de la figura de Shakespeare per Aclarar una historia referente a el Bardo. Hamnet va acontecer l’unic fill home de l’autor que va morir als 11 anys. Temps despres, aquest escriuria una tragedia referente a el espectro d’un pare i el seu fill amb un nom molt semblant ‘Hamlet’.

Marilynne Robinson. 1984 / Galaxia Gutenberg. 19,90 €

La multipremiada Robinson es una sobre les autores de capcalera del president Obama i una sobre les veus mes respectades sobre l’actual literatura nord-americana. Aca recupera un personatge secundari de la seva novel·la ‘En casa’, un home blanc, alcoholic i autodestructiu que en els anys posteriors a la Segona Guerra Mundial, s’enamora d’una afroamericana.

‘Llum de febrer’ / ‘Luz de febrero’

Elizabeth Strout. 1984 / Duomo. 18 €

Top

Comments are closed.

Top